به گزارش مشرق، «بنیامین نتانیاهو» یکی از سرسختترین مخالفان توافق هستهای ایران بود که یک تنه مقابل این مسئله ایستاده بود و بهرغم مخالفتهای داخلی و خارجی، همه رویههای مرسوم دیپلماتیک را زیر پا گذاشته و خود را وارد مبحث مهمی مربوط به سیاست آمریکا کرده بود؛ آن هم در زمانی که میدانست باراک اوباما به احتمال قوی در این ماجرا پیروز خواهد شد.
به عنوان مثال، نخست وزیر اسرائیل بعد از صدور بیانیه لوزان در تماس تلفنی با رئیسجمهور آمریکا مدعی شد، بیانیه لوزان خطر گسترش سلاح هستهای را افزایش میدهد و خطر یک جنگ هولناک را ایجاد میکند. نتانیاهو بعد از حصول توافق هستهای نیز آن را «اشتباه تاریخی» توصیف کرد.
او بعد از آن، تمام توان خود را به کار گرفت تا با ترغیب جمهوریخواهان و استفاده از نفوذ «آیپک»، مانع تصویب برجام در کنگره آمریکا شود که البته همه چیز بر خلاف میل او پیش رفت و توافق هستهای ایران از سد کنگره گذشت.
بعد از اینکه توافق هستهای ایران به سلامت از سد کنگره عبور کرد، همه نگاهها به نتانیاهو بود که بعد از این چه رویکردی را در پیش خواهد گرفت؛ به ویژه اینکه قرار بود او در مجمع عمومی سازمان ملل سخنرانی کند.
در بحبوحه گمانهزنیها در این باره بود که منابع آگاه دیپلماتیک در دولت آمریکا خبر دادند، مشاوران نتانیاهو به دولت اوباما اطمینان دادهاند، سخنرانی روز پنجشنبه او در سازمان ملل، آخرین موضعگیری انتقادی و صریح او در مخالفت با برجام خواهد بود و نخست وزیر اسرائیل از این پس در مخالفت با برجام سخنی نخواهد گفت.
به گفته آنها، از این پس نتانیاهو تلاش خود را به گفتوگو با دولت اوباما برای همکاری امنیتی و راههای جلوگیری از تهدیدات منطقهای ایران علیه آمریکا و اسرائیل صرف خواهد کرد.
چنین نیز شد و بنیامین نتانیاهو در مصاحبه با شبکه خبری «فاکسنیوز» تاکید کرد که تلاش او در جلوگیری و متوقف کردن اجرای توافق هسته ای به پایان رسیده و او حاضر است از فردای روز اجرای توافق هستهای با دولت اوباما درباره موضوعات امنیتی و راههای تقویت توان تهاجمی و دفاعی ارتش اسرائیل وارد گفتوگو شود.
نتانیاهو در مصاحبه با فاکس نیوز افزود: «امروز روز پس از توافق است. ما (اسرائیل و آمریکا) گفتوگوهایمان درباره اینکه باید چه کار کنیم را آغاز کردهایم. من مشتاقانه منتظر گفتوگو با اوباما درباره اجرایی شدن تعهد او برای تقویت امنیت اسرائیل برای مواجهه با این چالش جدید (توافق هستهای) هستم».
عقبنشینی نتانیاهو از مخالفتهای چند ساله خود با مذاکره با ایران و توافق با تهران به روشنی نشان میدهد، همه هشدارها، ارزیابیها و تهدیدات او توخالی بودهاند و چیزی نبوده جز تلاش برای دریافت باج بیشتر از دولت آمریکا برای تقویت ظرفیت نظامی اسرائیل.
شاهد این مدعا، مطلب رسانههایی است که از درخواست رژیم صهیونیستی از واشنگتن برای افزایش کمکهای نظامی خبر دادند. به نوشته روزنامه «جروزالمپست»، اسرائیل این درخواست را با هدف «تقویت امنیت» خود به دنبال «نگرانی» از توافق اعلام شده اخیر میان ایران و قدرتهای جهانی مطرح کرده است.
در همین رابطه روزنامه تایمز گزارش داد، تحت تفاهمنامهای که میان آمریکا و رژیم صهیونیستی تا سال 2018 برقرار است، ایالات متحده به اسرائیل سالانه 3 میلیارد دلار کمک مالی خواهد کرد که اکثر آن برای خرید تجهیزات نظامی مانند هواپیمای جت مورد استفاده قرار خواهد گرفت.
یک مقام آشنا به مذاکرات صورت گرفته، به این روزنامه اعلام کرد که اسرائیل درخواست کمکی بین 4.2 تا 4.5 میلیارد دلار کمک سالانه در قالب یک توافق جدید به مدت 10 سال را دارد. طبق گزارش تایمز، مذاکرات در راستای دستیابی به این توافق مدتها پیش از پایان مذاکرات ایران آغاز شده بود.
حتی ژنرال دمپسی بعد از حصول توافق با ایران، در سفر به اراضی اشغالی درباره تجهیز تسلیحاتی اسرائیل جهت اطمینان دادن به «برتری کیفی و کمّی نظامی» این رژیم در منطقه گفتوگو کرد. ظاهرا ایالات متحده برای آرام کردن اسرائیل تصمیم گرفته جنگندههای F35 را در اختیار رژیم صهیونیستی قرار دهد. این جنگنده که اسم «شبح» به آن اطلاق میشود، بهتازگی تولید شده و فقط ارتش آمریکا از آن استفاده میکند. ولی اکنون، آمریکا برای تطمیع اسرائیل، تصمیم گرفته، جنگنده شبح را در اختیار نیروی هوایی اسرائیل قرار دهد. به این ترتیب، به نظر میرسد، نخست وزیر رژیم صهیونیستی هر چند نتوانست به هدف اصلی خود یعنی جلوگیری از توافق با ایران برسد اما توانست امتیازات نظامی گستردهای از آمریکا بگیرد.